Start van de campagne "stop de diagnose cvs"

Op woensdag 22 april is de campagne ‘stop de diagnose CVS’ officieel van start gegaan. Dit gebeurde aan de hand van een persconferentie te Antwerpen waar het initiatief werd voorgesteld aan de aanwezige pers. LEES HIER alles over de campagne.

stopdediagnosecvs.jpg

Wakeupcallbeweging, waarom?

De wakeupcallbeweging is een onafhankelijke patiëntenvereniging die  een belangrijke rol speelt in het dynamiseren van het ME/CVS -en fibromyalgie beleid, met als hoofddoel een einde te stellen aan het wanbeleid van de voorbije jaren 

 

 

en het te vervangen door een menselijker, evenwichtiger beleid dat tegemoet komt aan de belangrijkste noden van de patiënten.

Lees meer

 

How HHS and

A Group of Psychiatrists

Buried Myalgic Encephalomyelitis

 

Mary Dimmock

Matthew Lzaell-Fairman

December 2015

What I would most like to see is that fatigue is not abandoned as a subject for careful consideration because of further failures of CFS case definitions or frustrations arising out of schrill pressures to justify an entity of dubious validity.
Stephen Straus of the U.S. National Institute of Health 1994)

 

Read more (pdf)

Summary (pdf)

 

 

 


De kracht van onze organisatie zit in het verspreiden van informatie over ME, CVS en fibromyalgie.

 

fotobrochures.jpg

 

 


International Consensus Criteria voor het stellen van de diagnose ME nu beschikbaar in praktische handleiding voor artsen

Myalgische Encephalomyelitis (ME) is reeds sinds 1969 door de Wereld Gezondheids-organisatie (WGO) erkend als neurologische ziekte onder de code G93,3 maar in de praktijk viel daar nog steeds weinig van te merken. De meeste artsen zijn simpelweg niet op de hoogte van het bestaan van ME.

Met deze handleiding komen we opnieuw een stapje dichterbij de erkenning van ME als ernstige neurologische ziekte. Iedere ME patiënt die nu nog geconfronteerd wordt met een arts die niks afweet van ME kan hem het ICC handboek onder de neus duwen.

U kan het handboek hier downloaden


In de rubriek wetenschap brengen wij actuele en interessante wetenschappelijke artikels over ME/CVS die vertaald zijn naar het Nederlands.

Deze vertalingen zijn het resultaat van een gezamenlijk vertaalproject onder leiding van de Nederlandse ME/cvs Vereniging waarbij ME.gids en de WUCB een bijdrage leveren aan het vertaalteam.

Wij zijn er van overtuigd dat de sterkte van de stem van de ME-community in de toekomst zal moeten liggen in steeds meer bundeling van krachten, en zijn blij en ook trots dat die visie in deze vertaling gestalte heeft gekregen.Cookies