eos.jpg

Artikel van Franziska Badenschier uit Eos magazine Psyche &  brein november 2015 (pdf)

Chronische vermoeidheid wordt vaak niet correct herkend of aanvaard. De oorzaken zijn onduidelijk en de symptomen lijken opervlakkig op die van een depressie. Wetenschappers komen nu met nieuwe inzichten voor de dagen willen de aandoening zelfs een andere naam geven.

 


De Kamercommissie Volksgezondheid heeft dinsdag unaniem een voorstel van resolutie van Els Van Hoof (CD&V) en Nele Lijnen (Open VLD) goedgekeurd ter verbetering van de diagnose en de opvang van mensen met het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Er bestaat nog altijd geen algemene consensus over de mogelijke oorzaken, de diagnosestelling en meest aangewezen behandeling van CVS.

Lees meer


logo_veto.gif

Op 22 april lanceerde de Wake-Up Call-beweging een nieuwe campagne. De actie wil CVS uit het medische verdomhoekje halen en de bevolking sensibiliseren. Chronische vermoeidheid kan immers iedereen overkomen.
Caroline Hermans

Lees meer


Summary

flanderstoday.jpg  Photo: Up to 25,000 people in Flanders have a chronic illness such as chronic fatigue or fibromyalgia (c) VRT 2015

The founder of the Wake Up Call Movement is asking for more support and recognition for people with chronic fatigue syndrome, a range of conditions thought to affect 25,000 people in Flanders alone.
Read more


Zangeres Mira en comedian Thomas Smith komen op voor CVS

"Stop de diagnose van chronische vermoeidheid." Dat is de slogan van de nieuwe campagne van de Antwerpse vzw Wake-Up Call Beweging (WUCB). Mira, Thomas Smith en Luk Saffloer zijn enthousiast.

Hieronder het volledige artikel:

artikelGvA.jpg